EldoS | Feel safer!

Software components for data protection, secure storage and transfer

Trying a Get Request

Also by EldoS: RawDisk
Access locked and protected files in Windows, read and write disks and partitions and more.
#27241
Posted: 11/16/2013 02:28:30
by Jeff Newlin (Standard support level)
Joined: 12/26/2010
Posts: 19

Hello

I just want to make sure I'm using the correct component - HTTPSClient.

I am trying to use HTTPSClient to send this request

https://www.pogomd.com/Authenticate?username=test@mailtest.com&password=123456

using the GET method (passing the entire string above)

When I try to do this I get "Invalid Address (error code is 96260)"

Do I need to separate the parameters - or maybe I'm not using the correct component?

I'm just a little new to this!

Thanks for your help!
Jeff
#27242
Posted: 11/16/2013 02:32:21
by Eugene Mayevski (EldoS Corp.)

You need to encode all non-alphanumeric characters in parameters, so that your URL looks like

https://www.pogomd.com/Authenticate
?
username=test%40mailtest.com&password=123456

(newlines are put to fool the forum engine).

This is required by the standard.

The component can't do this for you because before encoding the component needs to parse what you've passed and this can be impossible (such as in your case where at sign is treated as a separator before domain name).


Sincerely yours
Eugene Mayevski
#27243
Posted: 11/16/2013 02:57:37
by Jeff Newlin (Standard support level)
Joined: 12/26/2010
Posts: 19

Thanks Eugene that's got me going again!

Reply

Statistics

Topic viewed 594 times

Number of guests: 1, registered members: 0, in total hidden: 0




|

Back to top

As of July 15, 2016 EldoS Corporation will operate as a division of /n software inc. For more information, please read the announcement.

Got it!